PEFC GLOBALT - STATISTIKK

Sertifisert skogareal: 3.130 million da
Sertifiserte skogeiere : > 750,000
Sertifiserte bedrifter (CoC): 20,000

Back to other news

Velkommen til Borregaard i PEFC familien

Published on 20 Mars 2019

Borregaard ble nylig PEFC Chain of Custody sertifisert, og fikk sitt synlig bevis overrukket denne uken av Thomas Husum, leder av PEFC Norge.

Borregaard opplever økt etterspørsel fra sine kunder om produkter med opprinnelse fra bærekraftig skogbruk. Dette er store, internasjonale kunder med avanserte produkter som stiller høye krav til kvalitet og miljø på råvarene. 

Borregaard har i første omgang valgt å fokusere på sine cellulose produkter hvor etterspørselen etter PEFC sertifiserte produkter er størst, forteller Ove Bartholsen som er Technical service manager i Borregaard.

Målet for Borregaard er å skape bærekraftige løsninger basert på fornybare råmaterialer og unik kompetanse. Borregaard er et bioraffineri med høy verdiskapning spesialisert mot nisjer i markedet. Fabrikken utnytter hele tømmerstokken og produserer spesialcellulose/fiber, ligninbaserte bindemidler og bioetanol. 

Bruk av tre er hovedråvaren i produksjonen og blir i stor grad kjøpt lokalt fra PEFC sertifisert skog. Ved å være PEFC Chain of Custody sertifisert tar vi ansvar og bidrar til bærekraftig skogbruk globalt og lokalt sier ansvarlig for tømmerinnkjøpet, Øivind Rognstad.

Les mer om Borregaard her.