PEFC GLOBALT - STATISTIKK

Sertifisert skogareal: 3.130 million da
Sertifiserte skogeiere : > 750,000
Sertifiserte bedrifter (CoC): 20,000

Back to other news

Trearkitektur 2019 - Stjernearkitekt opptatt av bærekraft skogbruk

Published on 15 November 2019

Den 7. nasjonale konferansen om trearkitektur gikk av stabelen 13.november på Oslo Arkitekthøyskole. Konferansen har blitt den viktigste møteplassen for samtaler omkring trearkitektur på arkitektens premisser. Årets program omfattet forelesninger fra verdensledende arkitekter, paneldebatter og til presentasjoner av friske studentoppgaver.

Michael GreenEn av hovedpostene på programmet var stjernearkitekten Michael Green Fra Canada. Han er blitt verdenskjent for budskapet om hvordan byggenæringen kan bygge flere boliger samtidig som man reduserer klimatrusselen. Green mener at for å lykkes må verden slutte å bygge i stål og betong. Det må bygges i tre. Han viste til at valg av materialer i byggeprosjekter trumfer i viktighet på grunn av det presserende behovet for kutte Co2 utslippet raskt innen 2030.

Michael Green understreket at trevirket måtte komme fra bærekraftig skogbruk. Hvis ikke falt hele grunnlaget for resonnementet om at bruk av tre i bygg er bedre klimamessig bokstavelig talt i sammen. Det som er unikt med tre som råstoff er at det er fornybart og vokser hele tiden. Han viste som eksempel at i et hans prosjekter hadde skogen i området brukt 4 minutter på å produsere nok trevirke til byggingen. Magic in work.