PEFC GLOBALT - STATISTIKK

Sertifisert skogareal: 3.130 million da
Sertifiserte skogeiere : > 750,000
Sertifiserte bedrifter (CoC): 20,000

Back to other news

"Sertifisering som konkurranseverktøy" - sesjon på årets Skog & Tre konferanse 24.mai

Published on 3 Mai 2019

Dokumentasjon av bærekraft og sertifisering er i vinden som aldri før. Men hvilken sertifisering er best egnet for den norske skognæringen, PEFC eller FSC? Hva tenker offentlig sektor rundt miljøkrav i byggeprosjekter? Og hvordan bruke bærekraft som vinneroppskrift i markedet?

Svarene og debatten får du på årets konferanse av Skog & Tre på parallellsesjonen «Sertifisering som konkurranseverktøy» som går av stabelen fredag 24.mai 08.30-0940. Her vil tre erfarne representanter fra ulike deler av verdikjeden innlede før en runde med spørsmål og debatt med salen. Dette blir garantert lærerikt og oppkvikkende!

Programmet for sesjonen «Sertifisering som konkurranseverktøy»:

  1. PEFC vs FSC: to veier mot samme mål? NTNU Gjøvik Nils Bøhn, direktør Norges Skogeierforbund
  2. Miljøkrav i anskaffelser til offentlig bygg. Lars Petter Bingh, miljørådgiver Statsbygg
  3. Bærekraft som vinneroppskrift! Heidi Lyngstad, miljøsjef Maxbo/Løvenskiold
  4. Debatt med ordstyrer

Skog & Tre konferansen arrangeres 23-24.mai på Quality Airport Hotel Gardermoen. Skog & Tre er årets viktigste møteplass for skog- og trenæringen og åpnes av den nye landbruksministeren Olaug Bollestad. Her er det stort spenn av tema og foredragsholdere f.eks. Marius Holm (leder i Zero), Jan Christian Vestre (CEO i Vestre), Thina Saltvedt (seniorrådgiver i Nordea), Siv Helene Stangeland (partner i arkitektfirmaet Helen & Hard), og Olaf Tufte (toppidrettsutøver, skogeier, gründer).

Om foto: Det nye universitetsbygget på NTNU Gjøvik. Prosjektet ble nominert for World Architecture Festival sin pris «Best Use of Certified Timber». Arkitekt er Reiulf Ramstad Arkitekter, og byggherre er Statsbygg.