PEFC GLOBALT - STATISTIKK

Sertifisert skogareal: 3.130 million da
Sertifiserte skogeiere : > 750,000
Sertifiserte bedrifter (CoC): 20,000

Back to other news

Fotokonkurranse: Skogen og fjellet er mitt andre hjem

Published on 12 Januar 2019

«Skogen og fjellet er mitt andre hjem», sier Francisco Costa, en av vinnerne ved siste års fotokonkurranse. I 2018 avholdt PEFC den årlige fotokonkurransen «Opplev skogen – opplev PEFC». Vi ba fotografer og alle som er glad i skogen om å vise oss hva skogen betyr for dem og mottok 12.000 fantastiske bilder. Ut av disse ble det valgt ut 12 vinnere. Se de her.
Alle vinnerne har delt deres historie bak bildet med oss, og vi vil formidle dette videre gjennom hele 2019. I januar, tar fotograf Francisco Costa oss med til toppen av fjellene nær den portugisiske Serra da Estrela. Hans bilde «Hora de ouro» (Golden Hour) viser en solfylt dal midt i fjellene. Her er utdrag av vår samtale med han:

Dine følelser for skogen, både profesjonelt og personlig?
Skogen og fjellene er som mitt andre hjem. Når jeg har ledig tid tar jeg med fotoapparatet og går på stiene i skogen i søken etter det beste bildet, enten ved solnedgang eller før soloppgang. Noen ganger går jeg timesvis for å komme til akkurat den del av skogen eller venter i timesvis for å fotografere den soloppgangen.
Hva ved skogen inspirerte deg til å ta vinnerbildet?
Jeg tok bildet en tåkete morgen i området Covao da Ametade som vi hadde gått til ved soloppgang. Vi tok stien Poco do Inferno (The Sunrise at the Pit of Hell) da vi fikk dette fantastiske naturlige lysshowet. Vi heiv oss rundt og fanget øyeblikket før tåken igjen dekket til landskapet. Det er tøft å stå opp så tidlig og gå ut i skogen men når kommer over slike øyeblikk som det på bildet mitt, er alt glemt!
Hva tenker du om jobben til en organisasjon som PEFC betyr for å ta vare på skogen?
Skogen er min inspirasjon og stedet hvor jeg føler meg bra! Men dessverre, siden en forferdelig skogbrann tok hele skogen i mitt nærområde, må jeg dra lenger fra der jeg bor. Men selv om det krever litt reising, kan jeg fremdeles ta bilder å være i kontakt med naturen. Så jeg håper og tror at organisasjoner som PEFC kan bidra til å ta vare på og beskytte våre skoger.