PEFC GLOBALT - STATISTIKK

Sertifisert skogareal: 3.130 million da
Sertifiserte skogeiere : > 750,000
Sertifiserte bedrifter (CoC): 20,000

Back to other news

Circle K tar bærekraft på alvor med PEFC sertifisert emballasje

Published on 3 Juli 2020

Circle K er ledende kjede på drivstoff og service i Norge med mål om å gjøre livet enklere for folk. For den nye serien av emballasje som rulles ut i hele stasjonsnettet i disse dager har sertifisert papir som PEFC vært ett av kravene i anbudet mot leverandørene.

- I Circle K skal vi hele tiden utvikle og forbedre oss, ikke bare på drivstoff-siden, men innenfor mat og alle andre deler av virksomheten vår, forteller Kjetil Foyn, Ansvarlig for bærekraft i Circle K Norge. Dette innebærer også å stille stadig høyere krav til leverandørene våre, fordi vi tror at vi kan nå lenger hvis vi gjør ting sammen. Vi har alltid vært opptatt av å gjøre hverdagen enkel for kundene våre. På samme måte er vi opptatt av å gjøre det enkelt for alle å ta bevisste og gode valg.

CK bakery bagEtt av fokusområder er miljøvennlig emballasje. Ved å være en så stor aktør i markedet, kommer også muligheter. I 2020 ble det startet en reise for å gjøre emballasjen enda mer miljøvennlig; bestikk og engangsartikler av plast blir byttet ut med materiale som er bedre for miljøet. For den fiberbasert emballasje er det satt krav om at papiret er sertifisert slik som PEFC. Dette blir også synliggjort utad mot forbruker gjennom merking.

- Vi opplever at forbrukerne blir mer miljøbevisste og derfor passer det fint å kunne fortelle forbruker gjennom PEFC merket at den fiberbaserte emballasjen kommer fra bærekraftig kilder. PEFC står jo sterkt i Norge og mange andre europeiske land på råstoffsiden.

Den nye emballasjen er resultat av europeisk prosjekt som omfatter hele Circle K sitt nettverk med mer enn 2000 butikker og stasjoner i Europa. Vi har jobbet «på langs og tvers» innad i hele organisasjonen vår med bidrag fra mange ulike ressurspersoner fra både vår Europeiske del av organisasjonen og med representanter fra alle våre 9 business units (Norge, Sverige, Danmark, Irland, Litauen, Estland, Polen, Russland og Latvia), forteller Vibeke Veiseth, Senior Konsept Utvikling Europa som også har vært prosjekt leder for anbudet.

Om Circle K

Circle K har mangeårig historie i Norge og var tidligere kjent som blant annet Norol og Statoil. I dag kjent som Circle K, og heleid av Couch-Tard Inc. Med hovedkontor i Canada.

I Norge er det 470 drivstoffutsalg, hvorav 275 av disse er fullservice stasjoner som tilbyr drivstoff, el-bil lading, bilvask, mat, kaffe og en rekke andre tjenester og servicetilbud for de som ferdes langs veien.