PEFC GLOBALT - STATISTIKK

Sertifisert skogareal: 3.130 million da
Sertifiserte skogeiere : > 750,000
Sertifiserte bedrifter (CoC): 20,000

Back to other news

“Best Use of Certified Timber” – PEFC fortsetter samarbeidet med World Architecture Festival

Published on 29 Mars 2019

Er tre hovedmateriale i et av dine byggeprosjekter? Valgte du tre for dets estetiske, naturlige eller arkitektoniske kvaliteter? Eller rett og slett fordi tre er et fornybart byggemateriale? I så fall bør du melde inn ditt prosjekt for en World Architecture Festival pris!

På andre året sponser PEFC WAF sin «Best Use of Certified Timber» pris. Prisen hedrer arkitekter og byggherrer for bruk av sertifisert tre som et hovedmateriale for bygg som utmerker seg på bærekraft, innovasjon, kvalitet eller estetikk.

«Vi sponset prisen første gang i fjor og var veldig fornøy med kvaliteten og bredden i prosjektene» sier Fabienne Sinclair, ansvarlig for marketing i PEFC International. «Og vi er virkelig spent på å se hvilke prosjekter som melder seg på i år».

I fjor meldte 40 arkitekter fra 20 land inn sine prosjekter for «Best Use of Certified Timber» prisen. Etter presentasjon «live» av de ni nominerte prosjektene derav ett norsk, valgte juryen International House i Sydney som vinner. Den norske nominerte var det nye universitetsbygget på NTNU Gjøvik med Reiulf Ramstad Arkitekter i spissen.

Hvordan melde seg på?WAF 2019 in wood

Alle prosjektene innen alle de 17 «Completed Buildings» er kvalifisert for «Best Use of Certified Timber» prisen. Bare kryss av i boksen for «Please consider me for Best Use of Certified Timber Prize” under “Enter into additional WAF prizes”.

Husk på at bruk av sertifisert tre er betingelse for prisen. Ved innmeldingen vil du bli spurt om å spesifisere andelen av sertifisert tremateriale som er benyttet i ditt prosjekt. Kom i gang ved å gå til WAF hjemmeside.

Fristen for påmelding er 3.mai. Meld deg på her.

Den 12. World Architecture Festival vil finne sted in Amsterdam 4-6. Desember 2019. World Architecture Festival er et velkjent globalt møtested for å feire, dele og inspirere fremragende arkitektur.

En rekke interessenter samarbeider under temaet Designing the Future with Sustainable Timber etter initiativ fra PEFC. Hensikten er å promotere bruk av tre i bygg generelt og og sertifisert tre spesielt. Bruk av sertifisert tre sikrer at råstofffet kommer fra bærekraftig skogbruk.

For mer informasjon eller spørsmål, ta kontakt med oss:

morten.haugerud@pefc.no

fabienne.sinclair@pefc.org